Pigmentering

Hyper pigmentering, leverpletter, melasma/chloasma, graviditetsmaske, pigmentpletter osv.

Det er alle sammen ord for det samme: Et hudområde med for meget pigment, dvs. pletter der syner mørkere end den omgivende hud.

Der kan være flere grunde til, at pigmentforandringer opstår, oftest er det pga. solen eller pga. hormonforandringer.

Når huden er ung og sund vil ca. hver 10. celle i underhuden være en malanocyt (celle der producerer det brune farvestof Melanin).
Med alderen og dermed efter mange års skadelig UV-stråling fra solen, vil fordelingen af pigmentcellerne se anderledes ud. Melanocytterne kan have rykket sig og ligger derfor meget tæt i nogle områder.
Hypopigmentering / Vitiligo Hudområde karakteriseres ved for lidt pigment, dvs. at huden syner lysere end den omgivende hud (hvide pletter).

Melaninproduktionen styres af centre i mellemhjernen (hypofysen og epifysen). Derfor kan hormon forandringer også påvirke melaninproduktionen og skabe hyperpigmentering.

Hvis det ikke er pga. hormonelle forandringer skyldes denne omrokering ofte at huden prøver at beskytte sig selv. Hvis huden gennem mange år, altid har fået lidt for meget sol, vil melanocytterne samle sig og de mørkere områder opstår.

Jeg anbefaler altid at anvende minimum SPF 15 herhjemme – også om vinteren. Selv de dage der er overskyet vil der være UV stråler. Hvis solen skinner anbefaler jeg SPF 30 eller SPF 50.

Hvis du allerede har pigmentforandringer er det ekstra vigtigt med solcreme, da der skal utrolig få UV stråler til for at stimulere dannelsen af nyt pigment. Man skal derfor bruge solcreme med høj solfaktor mod både UVB- og UVA-stråler, hvis man færdes uden for.

Hvad kan så gøres ved de her irriterende pigmentforandringer?

Du kan selv gøre meget:

Brug SPF dagligt. Jeg kan tilbyde forskellige solcremer. 
Til hverdagsbrug kan jeg f.eks. anbefale Pandhys Sprayon Shield, som både beskytter med solen og skadelige stoffer. 
Monteils SPF 50 i deres Blanc Pur lysnings serie. 
Sun Soul anti-age SPF 50. 
Hvis du får lysnende behandlinger, anbefaler jeg altid SPF 50.

Anvende lysnende hjemmepleje. Jeg kan tilbyde Monteils Blanc Pur line eller True Delights V’Vanish line. Du kan læse mere om dem i webshoppen. Det bleger ikke bare hudoverfladen, men er også med til, at modvirke nye pigmenteringer.

Jeg kan tilbyde et kurforløb med mine Magic Treatments, hvor jeg går ind og lysner huden vha. en unik serum og microneedling. Jeg laver ikke disse behandlinger i højsommeren.

De rigtige kosttilskud – jeg tilbyder Skin Care Pigment Clear fra New Nordic her på shoppen.

Husk, at solskader kan være mange år undervejs, så selvom du er flittig med solcremen i dag, kan skader fra din ungdom sagtens dukke op til overfladen, når de aktiveres af solen.